ПОРТАЛ
24 березня 2016, 08:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський бронеавтомобіль оптимізували для серійного виробництва

Корпорація "Богдан" завершила випробування бронеавтомобіля тактичного призначення Барс-8, виробництво якого освоєно в Черкасах. Барс-8 отримав позитивні оцінки від військових і готовий до серійного виробництва, - інформує AUTO-Consulting.

<b>Черкаський бронеавтомобіль оптимізували для серійного виробництва</b>

Бронеавтомобіль вийшов зручним, продуманим, з великим відсіком для десанту і розрахований на екіпаж 2 + 8 осіб. Він також має захист рівня STANAG 4569 Level 2, 6,7-оснащений літровим дизелем Cummins потужністю 350 к.с.

Також в ході підготовки до виробництва посилили раму Барс-8 8-ма додатковими траверсами, врахували особливості для їзди по пересіченій місцевості, оснастили автомобіль бронесклом з підігрівом, попрацювали над маскуванням, оснастили захисною броньованою платформою, адаптованою під всі види стрілецької зброї калібром 7,62 і 12,7-мм.

Барс-8 здатний розганятися до 110 км/год і має запас ходу 800 км, його кліренс становить 285 мм, а з ходу він може штурмувати брід глибиною до 0,5 м. Десантний відсік і кабіна захищені від підриву на фугасах з еквівалентом 6 кг тротилу.

Богдан Барс-8 значно відрізняється від першого концепту, показаного в Києві на виставці "Зброя та Безпека" восени 2015 р., констатує AUTO-Consulting. Це свідчить про активні роботи з доопрацювання бронеавтомобіля перед запуском в серію. Розробка і виробництво нового українського броньовика повністю велося зусиллями конструкторського бюро ДП АСЗ заводу "Богдан" в Черкасах.