ПОРТАЛ
30 березня 2016, 16:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Експерт розповів, які новації очікують вступників

Вступна кампанія-2016 до вишів Черкащини буде проходити за новим Переліком галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Експерт розповів, які новації очікують вступників

- Частина напрямів підготовки укрупнена – дрібні спеціальності об’єднані у одну, - коментує нововведення директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін. - Водночас, вузам дозволили у рамках однієї спеціальності вводити свої програми навчання (раніше це називалось спеціалізацією). Аби вуз, що краще орієнтується у певному напрямку, готував спеціалістів для конкретних підприємств, для певних галузей економіки регіону.

Таке нововведення, на думку фахівця, розширює можливості і для працевлаштування молодих спеціалістів-випускників, і для розвитку економіки регіону загалом.

– Із 1 вересня наш коледж також навчатиме за новою системою: із 8 спеціальностей ми переходимо на 22 навчальні програми. З’являються такі нові і цікаві програми, як бізнес-маркетинг, рекламний бізнес, фото-відео дизайн, підприємництво у туризмі, інформаційний бізнес, бренд-менеджмент. Ми їх вводимо із врахуванням як потреб економіки регіону, так і з врахуванням співпраці із нашими партнерами в європейських країнах та США, - зазначає Олег Куклін.

Нові підходи, за його словами, відкриють нові можливості для стажування та працевлаштування наших студентів.