ПОРТАЛ
30 березня 2016, 15:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Трикратне падіння: житло у найдорожчому мікрорайоні Києва просіло у ціні

Вартість квадратних метрів на Воздвиженці зрівнялася зі спальними районами столиці

Трикратне падіння: житло у найдорожчому мікрорайоні Києва просіло у ціні

«Мертве місто для мільйонерів», як називають Воздвиженку, зажило активним життям. Тут відновилося будівництво за площею Європи, правда, ціни на квадратні метри впали в три рази.

Як розповіло «Вістям» джерело в бізнес-колах, будівництво відновилося через те, що змінився забудовник. «Київміськбуд-1» на чолі з екс-депутатом Київради від ПР Олексієм Омельяненком, який починав проект, практично збанкрутував через кризу і продав проект «Укрбуду», який очолює екс-депутат Київради від «Солідарності» Максим Микитась.

У 2007-2008 роках ціна на нерухомість тут стартувала від $ 5 тис. за квадрат. І ті, хто вкладав кошти, розраховували, що вона підніметься до $ 10 тис., як тоді в центрі міста. Тепер вартість житла тут дорівнює ціні 1 кв. м в будь-якій новобудові у спальних районах - до $ 1,5 тис.

«Активність серед покупців і орендарів відносна. Зараз всюди ціни знижуються через відсутність попиту. Хоча готові продати за $ 1300-1700 за кв. м, залежно від метражу», - розповів юрист-консультант з нерухомості Іван Кудояр.