ПОРТАЛ
27 липня 2015, 11:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Оголошено конкурс грантів на розробку програми з підтримки лідерства

Оголошено конкурс грантів на розробку програми з підтримки лідерства

Фонд Східна Європа у співпраці з німецькою Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. оголошує конкурс на розробку програми, мета якої полягає в посиленні зв’язків між громадянським суспільством України та Федеративної Республіки Німеччина та налагодженні діалогу та порозуміння в українському суспільстві.

Конкурс проводиться в рамках проекту «Сприяння плюралізму та діалогу в українському суспільстві», який спрямований на підвищення ролі активних молодих представників громадянського суспільства задля розбудови відкритого, сильного, згуртованого, демократичного і плюралістичного суспільства в Україні. Проект реалізується Фондом Східна Європа за підтримки німецької Громадської організації ChildFund Deutschland e.V. та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, повідомляє ГУРТ.

В рамках конкурсу будуть розглядатися спільні партнерські заявки від недержавних неприбуткових організацій України та Німеччини зі статусом юридичної особи. Головним заявником повинна бути українська організація, яка на час подання заявки має організацію-партнера в Німеччині.

В рамках проекту передбачається проведення двох десятиденних тренінгових програм (таборів) для молодих лідерів неурядових організацій. Учасники – 40 молодих лідерів неурядових організацій віком від 18 до 35 років. У кожній тренінговій програмі очікується участь 20 осіб з різних регіонів України. Вітається участь молоді з інвалідністю. В проекті має бути запланована участь тренерів як з України, так і з Німеччини. Кількість тренерів залежить від потреб проекту, але не повинна перевищувати 10 осіб. Робоча мова під час проведення таборів – українська та англійська.

На час подання заявки Організації повинні представити попередню програму проведення таборів, надати варіанти місця проведення заходів, повідомити кандидатури тренерів.

Критерії відбору заявок:

- Наявність попереднього досвіду за вказаною тематикою.

- Наявність чіткої та детальної концепції проведення тренінгових програм.

- Збалансований бюджет.

- Наявність листа-підтримки від Німецького партнера, який міститиме згоду приймати участь у проектів та перелік діяльності, за яку він відповідатиме.

Аплікаційна форма повинна супроводжуватися такими документами:

1) Орієнтовна програма навчальних заходів.

2) Детальний бюджет проекту.

3) Резюме ключових виконавців та тренерів.

4) Лист підтримки від німецької партнерської організації, спільно з якою подається проект.

Неповні заявки до розгляду прийматися не будуть.

Для пошуку німецької партнерської організації українські організації, у разі потреби, можуть скористатися англомовними або німецькомовними базами даних:

www.devex.com;

bengo.engagement-global.de;

www.hs-augsburg.de;

www.nachhaltigkeit.info

Термін реалізації проекту не повинен перевищувати 2 місяці, включаючи всю підготовчу роботу.

Останній термін подання заявок – 2 вересня 2015 року. Заявки повинні бути надіслані на адресу електронної пошти: [email protected] з поміткою у темі листа «Конкурс проектів на проведення тренінгових програм». Діяльність в рамках проекту розпочнеться орієнтовно 1 жовтня 2015 р.

Загальний бюджет проекту не повинен перевищувати 750 000 грн. Організатори зберігають за собою право підтримати заявки на меншу суму. Витрати на гонорари та міжнародні перельоти тренерів з Німеччини будуть оплачуватися безпосередньо Фондом Східна Європа за узгодженням із організаціями-виконавцями.

Розгляд заявок буде здійснюватися незалежною радою експертів. Рішення про підтримку проектів буде прийняте до 15 вересня 2015 р.

Будь ласка, зверніть увагу:

- В рамках цього конкурсу не надаються гранти комерційним організаціям, політичним партіям, релігійним громадам та фізичним особам;

- Учасники конкурсу будуть письмово повідомлені про результати розгляду їхньої заявки;

- Рішення конкурсної комісії щодо переможців не підлягають перегляду;

- Надані матеріали не повертаються та не рецензуються.

Питання щодо цього оголошення можуть бути надіслані Ользі Шаваровій, координатору програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: [email protected] та д-р. Богдану Андрощуку, координатору проектів Громадської організації ChildFund Deutschland e.V., електронною поштою на адресу: [email protected].

Більше конкурсів.