ПОРТАЛ
20 листопада 2013, 15:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чорнобаївщина опинилася в аутсайдерах соціально-економічного рейтингу

Чорнобаївщина  опинилася в аутсайдерах соціально-економічного рейтингу

Соціально-економічне становище Чорнобаївського району обговорили під час наради за участю губернатора області.

Як відзначають в Черкаській ОДА, сьогодні ситуація з Чорнобаївським районом є дещо суперечливою. З одного боку, він – один з лідируючих регіонів області в галузі сільського господарства. Так, за комплексною оцінкою показників за січень-вересень 2013 року район займає перше місце. Зокрема, непоганими є показники врожайності: озимих зернових та зернобобових зібрано з площі 42775 га, намолочено 299114 тонн з середньою урожайністю 69,9 ц/га (тоді як по області - 61,6 ц/га).

З іншого боку – відповідно до загального рейтингу районів області він посідає 19-те місце з 20-ти.

Позитивним фактором є те, що в районі активно розвивається державно-приватне партнерство. Так, станом на 15 листопада цього року сільським і селищним радам виплачено 8,3 млн. грн.

Водночас є проблеми, які потребують негайного вирішення. Так, враховуючи те, що кількість безробітних у регіоні з початку 2013 року зменшилась на 656 осіб (50,7%) і станом на 1 листопада становила 639 осіб, то рівень заробітної плати в районі є нижчим за середньообласний показник: у січні-вересні цього року вона становила 2169 грн.

Керівник області Сергій Тулуб зазначив, що така ситуація є неприпустимою та дав доручення голові РДА Василю Корнієнку негайно зайнятися цим питанням. У свою чергу, очільник району запевнив, що в районі вже створено спеціальну робочу групу, яка контролює ці питання. За його словами, до кінця року на Чорнобаївщині не буде працівників, які отримуватимуть зарплату, що є нижчою за мінімальну, а середня щомісячна плата робітників району зросте на 165 гривень, - інформують в ОДА.