ПОРТАЛ
5 вересня 2016, 19:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Золотоніщині дали 2 тижні, аби визначитися з тергромадами

Два тижні має громада Золотоніського району на те, щоб усебічно обговорити всі об’єднавчі варіанти та визначитися з оптимальними. Про це йшлося під час засідання експертної групи з обговорення змін до перспективного плану Черкащини.

Золотоніщині дали 2 тижні, аби визначитися з тергромадами

Відштовхуючись від обраної моделі, уже можна буде говорити про наступний етап роботи над утворенням громад Золотоніщини, наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

– Ми проводимо засідання експертної групи для того, щоб подивитися, наскільки спроможними будуть ті чи ті варіанти об’єднаних громад, – наголосив посадовець. – Під спроможністю мається на увазі здатність утримати школи, садочки, медзаклади й інші об’єкти соціальної сфери. Об’єднання й відбувається заради того, щоб наблизити соціальні послуги до людей на місцях. Адже, маючи власний ресурс, і не малий, спроможні громади самі вирішуватимуть на що спрямувати кошти. Тож треба з усією серйозністю поставитися до розгляду моделей об’єднання, провести усі необхідні фінансові розрахунки для проведення аналізу.

Заступник очільника області зауважив, якщо в районах є власні об’єднавчі варіанти, то їх необхідно опрацювати на місцях, визначити та обґрунтувати їхню здатність до існування, наголошують в облдержадміністрації.

– У першу чергу розуміти переваги об’єднання мають жителі населених пунктів, адже вони безпосередні учасники цього процесу, – відмітив Ярослав Березань. – Зараз Золотоніський район самодостатній. Однак це не стосується окремих його сільських рад. Завдання ж децентралізаційної реформи – забезпечити сталий розвиток усім територіям. Для розуміння переваг реформи важливим є проведення ґрунтовної інформаційно-роз’яснювальної роботи, зустрічей з громадами сіл та селищ.