ПОРТАЛ
22 грудня 2016, 19:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині активно реалізують розвиткові проекти

Цьогоріч на Черкащини коштом Державного фонду регіонального розвитку реалізують 22 проекти. Йдеться про майже 70 млн грн.

На Черкащині активно реалізують розвиткові проекти

Ці проекти різноманітні: енергоощадні заходи в бюджетних закладах, заміна систем водопостачання, закупівля потрібного медичного обладнання, ремонт обласного драматичного театру тощо. Окрім того, три громади-об’єднавці отримали майже 13 млн грн на розвиток своєї інфраструктури з державного бюджету. Про це повідомив, звітуючи за 2016 рік, очільник Черкащини Юрій Ткаченко.

– Завдяки міжнародній допомозі в області втілено сотню мікро-проектів на понад 34 млн грн, – зауважує обласний керманич. – У нас запрацював Центр розвитку кооперативів. Цей проект унікальний для країни. Він став можливими завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу. Черкащина виборола це право серед 300 заявників. Маємо уже 48 створених кооперативів.

Також Черкаська область стала одним із 7 регіонів України, що отримали підтримку Міністерства розвитку Польщі в реалізації проекту «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів». Ним передбачено створення центру розвитку підприємництва, інформують у прес-службі ОДА.