ПОРТАЛ
26 грудня 2016, 18:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За інвестрозвитком і зовнішньоекономічною співпрацею область посідає 12 місце

За даними Мінрегіонбуду, за напрямом «інвестиційний розвиток і зовнішньоекономічна співпраця» Черкащина посідає 12 місце серед областей, «фінансовою самодостатністю» – 9 місце, «економічною ефективністю» – 10 місце, «ефективністю ринку праці» – 15 місце.

За інвестрозвитком і зовнішньоекономічною співпрацею область посідає 12 місце

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, представивши в обласній раді звіт за 2016 рік.

– Натомість ще потребує нашої особливої уваги розвиток інфраструктури та відновлювальної енергетики, – підсумував очільник області. – І ми визначили це у пріоритетах.

За його словами, створення максимально сприятливого інвестиційного клімату є незмінним пріоритетом обласної влади. Для цього на Черкащині й надалі спрощують ведення бізнесу.

– Ми розраховуємо не лише на бюджетний ресурс, задля розвитку територій потрібні інвестиції, – наголошує голова Черкаської ОДА. – І показники капітальних інвестицій, що освоєні за цей рік, доводять: ми рухаємося у правильно напрямку. За 9 місяців маємо близько 3,8 млрд грн капітальних інвестицій на Черкащині. А це в півтора разу більше, ніж торік. Обсяг залучених в економіку області прямих іноземних інвестицій на 1 жовтня цього року становив понад 348 млн дол. США. Цьогоріч ми почали впроваджувати низку проектів задля активізації інвестиційної роботи. Зокрема, ми створили Агенцію регіонального розвитку за кращим світовим досвідом та інвестиційний портал. Окрім того, ми розробили спільно із Асоціацією індустріальних парків України Концепцію створення агроіндустріальних парків в області.

Нині триває робота зі створення першого індустріального парку «Золотоноша, зазначають в ОДА.