ПОРТАЛ
21 липня 2016, 20:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащанам розповіли про переваги соціального підприємництва

Черкащанам розповіли про переваги соціального підприємництва

Перспективним розвиток соціального підприємництва вважає голова Черкаської ОДА. Про це Юрій Ткаченко сказав на презентації відповідного проекту в «Агенції підтримки підприємництва та інвестицій».

Програму соціального підприємництва реалізує Western NIS Enterprise Fund спільно з «Ощадбанком». Вона спрямована на підтримку малого бізнесу шляхом вигідного кредитування. Однак лише в тих випадках, коли йдеться про створення нових робочих місць і підвищення якості надання соціальних послуг незахищеним верствам населення,інформують в ОДА.

– Такі програми активно діють за кордоном, натомість Україна робить лише перші кроки в цьому напрямку, – зауважує очільник області Юрій Ткаченко. – Для підприємця, який уже працює і при цьому не тільки заробляє, а й підтримує інших (наприклад, АТОвців чи переселенців), це – гарна програма. На Черкащині є багато підприємців, які на сьогодні вже мають досвід соціального підприємництва й готові долучитися до такого проекту. Окрім того, для нас це шанс активізувати розвиток малого бізнесу в області. Тому ми це стовідсотково підтримуємо.

За програмою, підприємців кредитуватимуть на суму від 250 тис. грн до понад 2 млн грн. При цьому відсоткова ставка – від 5% річних. А термін кредитування – до 3 років.

– Скористатися цією програмою може юридична особа, що має не менше половини працевлаштованих із категорії незахищених верств населення, – пояснює заступник голови правління АТ «Ощадбанк» Андрій Стецевич. – Частину від свого чистого прибутку підприємство має спрямовувати на соціальні потреби. Прикладом соціального підприємства є «Піца Ветерано», що в Києві. Там працевлаштовують АТОвців і постраждалих від збройних конфліктів, діє система «підвішених піц» (коли одні відвідувачі можуть оплачувати піци для інших). А 10% чистого прибутку ця піцерія спрямовує на допомогу постраждалим від збройних конфліктів.

Детальніше про програму «Соціальне підприємництво» можна дізнатися тут.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський