ПОРТАЛ
25 червня 2013, 15:20

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині стартував проект «Банк добрих справ»

Благодійні скриньки для допомоги хворим дітям з’явилися у відділеннях «Укргазбанку» на Черкащині. Як розповів порталу «Діловий регіон» заступник директора Черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Олександр Пріхно, благодійні скриньки – це частина ініціативи «Банк добрих справ», започаткованої головним офісом банку та Фундацією князів Острозьких.

«Багато людей не знають, що кошти, які громадяни надсилають на особистий рахунок фізичної особи для лікування, податковою розцінюються як додатковий дохід і оподатковуються за ставками 15% або 17%», – зазначив Олександр Пріхно.

Тому ініціатива включає інформаційно-просвітницьку програму про правильні механізми збору пожертв, оподаткування приватних банківських рахунків та діяльність благодійних фондів.

Щоб родина, де трапилося лихо, не мала платити ще й податок на кошти, отримані як допомогу, банк ініціював програму «Врятуймо добру людину!». Згідно з нею, кошти для допомоги хворим громадяни перераховують на рахунок благодійного фонду. «Він є неприбутковою організацією, тому податки платити не треба», – роз’яснює Олександр Пріхно. І вже фонд передає суму безпосередньо тому, хто потребує допомоги.

Для збору добровільних пожертвувань у відділеннях банку встановлені скриньки, а над ними – фото та історія дитини, яка потребує допомоги. Нині збирають кошти для лікування 4-річного Андрійка Фільова, який народився з діагнозом ДЦП.

1 липня опечатану скриньку відкриють і наявні кошти перерахують на рахунок благодійного фонду. «Перш ніж розпочати роботу з благодійним фондом, ми ретельно перевірили його фінансову діяльність та акредитували його», – наголосив банкір. На сайтах фондів розміщено інформацію про людей, які потребують допомоги для лікування чи операції.

Благодійні фонди регулярно звітують перед суспільством, донорами і спонсорами про використання зібраних пожертв, а також надають звіт у податкову про використання коштів. Щоб уникнути шахрайства, благодійні фонди збирають 5 документів від заявника про допомогу та самостійно перевіряють факти.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський