ПОРТАЛ
21 листопада 2013, 09:59

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Переможця вокального конкурсу підтримало черкаське підприємство

Семикласник Данило Шаренко із Черкас завоював диплом лауреата I ступеня на Міжнародному фестивалі-конкурсі хорового та вокального мистецтва ім. Ф. І. Шаляпіна, який відбувся в Ялті.

Цього року за перемогу в престижному фестивалі змагалися 200 вокалістів з різних куточків України, Росії, Узбекистану, Казахстану, Білорусі, Сербії та Китаю. Конкурсанти різних вікових категорій змагалися у жанрі академічного, народного та естрадного вокалу. Конкурсну програму оцінювало незалежне міжнародне журі, до складу якого увійшли заслужені діячі культури з України та Росії , педагоги консерваторій та музичних вузів. Головою журі була професор Луганського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, народна артистка України Джульєтта Якубович.

Данило навчається у черкаській школі №22. Також відвідує музичну школу №3 по класу акордеона і займається вокалом.

Фінансову підтримку для участі в конкурсі ім. Ф. І. Шаляпіна Данилу надав Черкаський «Азот».

«Черкаський «Азот» як найбільше підприємство міста багато уваги приділяє допомозі дітям, зокрема й сприяє їхньому творчому та духовному розвитку», - прокоментував Голова Правління ПАТ «Азот » Віталій Скляров. - Тому, коли директор однієї з наших підшефних шкіл звернувся до нас з проханням підтримати Данила на міжнародному вокальному конкурсі, ми з радістю відгукнулися».

Раніше Черкаський «Азот » виділив по 50 тисяч гривень для кожної з 10-ти підшефних шкіл на ремонт та придбання меблів, а також на купівлю комп'ютерів, оргтехніки й устаткування. У рамках підтримки освіти підприємство підписало шефські договори з 10 школами на 5 років.