ПОРТАЛ
4 липня 2016, 12:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаси стали аутсайдером рейтингу інвестиційної ефективності

Рейтингове агентство «Євро-Рейтинг» оновило рейтинг інвестиційної ефективності міст України за підсумками 1-го кварталу 2016 р.р.

Черкаси у турнірній таблиці посіли останнє – 22 місце, набравши всього 113 балів.

Порівняно з останнім кварталом 2015 року Черкаси опустилися аж на 7 позицій, продемонструвавши найбільше падіння серед інших обласних центрів. Кількість набраних балів при цьому скоротилася на 34.

Найближчим сусідом у рейтингу стала Чернігівська область з показником у 118 балів.

Найкращу ж оцінку виборов Київ - 220 балів. Вперше за історію спостереження столиці вдалося очолити список лідерів. До трійки кращих увійшли також Львів та Івано-Франківськ.

Підсумковий рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції і будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги). Методологія розрахунку рейтингу викладена на сайті рейтингового агентства Євро-Рейтинг.

Отриманий результат є непрямою оцінкою ефективності діяльності місцевої влади по реалізації своїх соціально-економічних функцій. Результати дослідження дозволяють також оцінити інвестиційну привабливість міста - через зростання або зниження інвестиційної активності.