ПОРТАЛ
30 квітня 2015, 19:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ринок комерційної нерухомості в Україні зупинився

На ринку комерційної нерухомості України у 2014 році було здійснено 15 454 транзакції. З них більше 10% - у Донецькій і Луганській областях.

Ринок комерційної нерухомості в Україні зупинився

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников. На думку експерта, зниження привабливості ринку комерційної нерухомості обумовлено «хворобою» економіки України та військовими діями на сході країни, - інформує Domik.ua.

«Природа ринку комерційної нерухомості полягає в тому, - пише експерт, - що цей сегмент ринку нерухомості активний і цікавий для бізнесу та потенційних інвесторів тоді, коли економіка країни перебуває у фазі росту.

Представлена статистика підтверджує те, що ринок комерційної нерухомості зупинився: 15454 транзакції протягом 2014 року в 24 областях України - це практично відсутність ділової активності бізнесу в Україні.

Але існує виняток з правил. Статистика кількості транзакцій комерційної нерухомості (офісні, торгові, виробничо-складські приміщення) в Донецькій і Луганській області просто викликає подив. Враховуючи, що на Донбасі йде війна. Регіональний бізнес залишається активним у порівнянні з іншими більш благополучними регіонами України.