ПОРТАЛ
18 липня 2015, 19:43

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-5 найпопулярніших комерційних авто в Україні

Як і слід було очікувати, очолює список іноземна марка. Однак у п’ятірку лідерів увійшов і вітчизняний автомобіль.

Топ-5 найпопулярніших комерційних авто в Україні

Ринок нових комерційних авто в Україні не надто об’ємний. Однак масштаби дають змогу спіймати тенденції і визначити п’ятірку найпопулярніших марок. Рейтинг створено порталом «Діловий регіон» на основі даних асоціації «Укравтопром».

У червні ринок просів на третину порівняно з торішнім результатом і на 21% щодо травня поточного року, а його обсяг становив 294 авто, повідомляє асоціація "Укравтопром".

Найбільше на українському ринку нових комерційних авто в червні купували автомобілі марки Renault - 47 шт. Такий результат на 15% перевищує торішній, проте на 6% менше від результату попереднього місяця. Тож Renault утримує стабільне лідерство.

Відставши на два автомобіля від лідера, другу позицію на ринку зайняв Volkswagen (45 авто). Незважаючи на дворазове збільшення продажів автомобілів цього німецького бренду щодо травневого результату, їхній обсяг виявився меншим від показника червня 2014 на 57%.

Скоротивши на 20% продажі своїх автомобілів до результату річної давності і одночасно поліпшивши на 19% реалізацію порівняно з травнем, третю позицію рейтингу зайняв Fiat з 37 автомобілями.

Четверте місце дісталося російській марці ГАЗ - 26 автомобілів (-40% до червня минулого року і -43% до травня 2015р.).

Замикає п'ятірку лідерів червневого ринку нових комерційних автомобілів вітчизняна марка ЗАЗ, яка повторила свій травневий результат - 21 авто, і всього на один автомобіль відстала від підсумку річної давнини.

Усього за перше півріччя в Україні було продано і поставлено на облік МВС 1975 нових комерційних автомобілів або на 49% менше ніж за аналогічний період минулого року.