ПОРТАЛ
17 липня 2015, 14:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська ДАІ приймає онлайн-скарги на порушників

Державтоінспекція Черкас запустила сервіс інтерактивного обміну інформацією (фотографіями і відеозаписами) між громадянами і Державтоінспекцією. Очевидці можуть зафіксувати факт порушення правил за допомогою мобільного телефону або реєстратора та надіслати цю інформацію в ДАІ, після чого на вказану адресу прибуде наряд інспекторів.

Черкаська ДАІ приймає онлайн-скарги на порушників

Для того щоб скористатися системою обміну інформацією, необхідно сфотографувати або записати на відео порушення правил дорожнього руху. Відповідний файл, а також короткий опис правопорушення і дані про заявника необхідно завантажити на спеціальний розділ сайту УДАІ Черкаської області. Отриманий оператором файл розсилається всім патрулям ДАІ протягом двох хвилин, після чого найближчий наряд виїжджає за вказаною адресою, повідомляє autoua.net.

«Нинішнє законодавство не дозволяє нам залучати до відповідальності водіїв на підставі фото- та відеофіксації, коли він відсутній в автомобілі або машина залишила місце правопорушення. Наряд ДАІ також не може чекати годинами водія, зате ми в змозі проводити з такими автомобілістами профілактично-роз'яснювальну роботу. Як показує практика, вона також дає позитивні результати і дисциплінує, оскільки не кожен хоче бачити свій автомобіль в інтернеті зі скаргами », - відзначив начальник Управління МВС України в Черкаській області полковник Владислав Пустовар.

Заявки про правопорушення публікуються на сайті ДАІ. При цьому вказується ім'я заявника, місце порушення ПДР та додані файли, а також дата і час відповіді оператора Державтоінспекції з відповідним коментарем.