ПОРТАЛ
27 квітня 2016, 14:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З перейменуванням вулиць комісія обіцяє впоратися до кінця травня

На сьогодні членами обласної топонімічної комісії затверджено найменування вулиць та провулків обласного центру та декількох районів області. Серед них: м. Золотоноша та Золотоніський район, м. Городище і Городищенський район, ряд сіл Звенигородського та Канівського районів.

З перейменуванням вулиць комісія обіцяє впоратися до кінця травня

Перший заступник очільника області, голова комісії Віталій Коваль каже, що попередньо члени комісії, серед яких науковці, історики та краєзнавці, розподілили між собою райони Черкащини для детального вивчення історичних подій та діячів конкретної місцевості для більш компетентного підходу до питання перейменування вулиць, - зазначають в ОДА.

– Під час узгодження нових назв члени комісії послуговувались історичними довідками, матеріалами та документами, котрі свідчать про зв’язок певних особистостей з територією населених пунктів, – зазначив Віталій Володимирович, – брали до уваги побажання та пропозиції жителів районів, усталені віддавна назви куточків чи мікрорайонів. Отож на сьогодні комісією затверджено вже понад 200 найменувань, які відображають нашу історію.

Повністю завершити процес затвердження перейменованих вулиць мають вже до 21 травня.