ПОРТАЛ
25 квітня 2016, 08:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Яка найбільша помилка українських експортерів, розповіли черкаським підприємцям

Як налагодити експорт та уникнути основних ризиків дізналися представники бізнесу Черкащини на практичному семінарі для експортерів. Консультував досвідчений експерт у галузі міжнародної торгівлі, заступник голови Робочої групи з правових питань при ТПП України Микола Ларін.

<b>Яка найбільша помилка українських експортерів, розповіли черкаським підприємцям</b>

В рамках насиченої програми семінару учасники дізналися, з чого починати підготовку документів до експорту в ЄС, як обрати правильну маркетингову стратегію, мінімізувати ризики, налагодити логістику, а також особливості міжнародних розрахунків та вирішення спорів.

«Нам складно торгувати з ЄС, бо ми не вміємо прорахувати ризики. А тим часом, розрахунок ризиків – головне у міжнародній торгівлі», – відзначив Микола Ларін. Він покроково проаналізував експортно-імпортні операції та їхній документальний супровід, а також основні помилки при укладанні міжнародних договорів.

«Це надзвичайно практичний, поглиблений семінар, що охоплює широкий спектр питань. Ми орієнтувалися на експортерів-початківців, однак він був корисним і досвідченим учасникам зовнішньоекономічної діяльності. Адже зараз відкриваються нові перспективи для міжнародної торгівлі, і Микола Ларін докладно роз’яснив, як ними скористатися», – прокоментував президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

Участь у заході взяли представники близько трьох десятків підприємств області. Більшість із них планують або лише роблять перші кроки у напрямку налагодження експорту. Учасники змогли отримати відповіді на свої запитання, пов’язані з експортною діяльністю.