ПОРТАЛ
24 травня 2016, 15:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За скільки можна назбирати на найдешевшу квартиру в Києві

Назбирати гроші на покупку квартири, зазначає засновник тренінг-центру "Cashflow Україна" Олексій Половинкін, дуже складно - заощадження потрібно правильно інвестувати і примножувати. Однак перший крок - відкладати мінімум 10% від свого доходу. Ті, хто навчився правильно розпоряджатися зарплатою, в ідеалі можуть відкладати до 30% доходу. Якщо ж "зберігати" 30% нереально - потрібно шукати додатковий заробіток чи іншу роботу, - пише «Сегодня».

За скільки можна назбирати на найдешевшу квартиру в Києві

За даними порталу з працевлаштування Work.ua, середня зарплата в Києві - 7250 гривень. Якщо щомісяця відкладати по 30%, за рік можна назбирати 26 тисяч гривень (приблизно тисячу доларів). Таким чином, щоб купити скромну "однушку" за 19 тисяч доларів, доведеться відкладати 19 років.

У той же час, якщо отримані гроші, наприклад, покласти на депозитний рахунок в банку, необхідну суму можна накопичити всього за 7 років.

Так, за перший рік можна зібрати стартовий капітал - 26 тисяч гривень. Цю суму на рік покласти на депозитний рахунок в банку (середня ставка по українських банках на даними момент досягає 25 % річних). Тобто, через рік з банку можна буде забрати вже 32,5 тисячі гривень. Якщо протягом усього року, поки гроші лежать у банку, продовжити відкладати, то через два роки можна назбирати 58,5 тисячі гривень. Якщо ці гроші знову покласти на депозитний рахунок в банку, то за рік накапає 14,6 тисяч відсотків. Якщо цю операцію повторити шість разів, в результаті можна отримати 489 тисяч гривень.

Таким чином, витративши перший рік на створення стартового капіталу, і ще шість років на його примноження, можна назбирати на найдешевшу квартиру в Києві. Правда, за умови, що за шість років ціни на квартири в гривневому еквіваленті залишаться на колишньому рівні. Щоб уникнути ризиків девальвації національної валюти, гроші можна збирати на валютному депозитному рахунку.

З огляду на співвідношення вартості квартири і середньої зарплати, киянам для покупки гарної однокімнатної квартири знадобиться 119 місячних зарплат.