ПОРТАЛ
29 травня 2016, 09:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві зростає кількість житлових самобудів

У чорному списку 26 житлових комплексів

У Києві зростає кількість житлових  самобудів

У столиці нарахували 844 тис. кв. м житла з сумнівним статусом самобудів. І кількість таких об'єктів продовжує зростати. Тільки за останні три місяці список поповнився шістьма житловими комплексами загальною площею 71 тис. кв. м, повідомив UBR.ua гендиректор компанії «Євро-Рейтинг» Григорій Перерва.

З лютого по травень «червону мітку» і звання самобудів на сайті Містобудівного кадастру столиці отримали «Будинок на Будівельників» (Забудовник - ІБК КДС ІНВЕСТ), «Львівський квартал» («Ріел»), «На Левадній» (ЖБК Левадний), «Ідея» (обслуговуючий кооператив «Ідея»), «Рів'єра» (Березнякижилбуд) і «Шулявський» (Київбудмоноліт), – пише ABCNews.

За оцінками експертів, продаж квартир в цих будинках може поповнити кишені забудовників на $ 50 млн., а ось здача об'єктів в експлуатацію і майбутнє новосілля поки під питанням.

Всього ж в чорному списку 26 житлових комплексів, в яких перевіряльники виявили ознаки самовільного будівництва. Загальна площа квартир у них досягла 844 тис. кв. м. (на 7% більше, ніж на початку року).

Для пересічного інвестора самобуди небезпечні тим, що будуються довше «здорових» об'єктів - замість півтора-двох років - від чотирьох до 13 років (як, наприклад, у абсолютного «чемпіона» серед самобудів «Мега Сіті»), а введення їх в експлуатацію, а значить, отримання квартир у власність затягується навіть в побудованих будинках.