ПОРТАЛ
31 травня 2016, 16:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Центр підтримки бізнесу запрацює у Чернігові

Спецпроект «Досвід регіонів»

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський та директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер підписали угоду, згідно з якою в Україні почне працювати програма ЄС EU4BUSINESS.

Центр підтримки бізнесу запрацює у Чернігові

Про це Високому Валу повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Так, завдяки реалізації програми в Україні буде створено 15 центрів підтримки МСБ. Перші центри підтримки бізнесу вже працюють у Львові та Києві. У червні аналогічний центр відкриється в Харкові, потім – в Чернігові та інших містах.

Учасники зустрічі повідомили, що особливу увагу центри підтримки підприємництва приділятимуть підприємцям-початківцям у сільському господарстві, енергоефективності, екологічному господарюванні, підвищенні якості суспільних послуг та інфраструктури, інноваційних технологіях.

Важливою складовою програми EU4BUSINESS є створення фонду гарантування кредитів обсягом в 100 млн євро, що надасть можливість підприємцям отримати кредитні ресурси для власного розвитку. Також передбачається, що до 12 млн євро буде використано для прямого фінансування, яке від ЄБРР отримає не менше 50 малих та середніх підприємств.