ПОРТАЛ
2 червня 2016, 16:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Міська влада знову береться за «стихійників»

У Черкасах знову повернулися до питання боротьби зі стихійною торгівлею. Під час спільної наради представники виконкому, поліції та громадськості шукали шляхи переведення „стихійників” із „насиджених” місць на офіційні ринки. Самі ж торгівці попередили, що дії влади вважають піаром, і готові до радикальних дій, у випадку протистояння.

Міська влада знову береться за «стихійників»

Окреслюючи проблему голова профспілки «Солідарність» Ольга Ракова зазначила, що, не зважаючи на той факт, що в Черкасах існує 10 ринків з понад тисячею вільних місць, „стихійники” вперто не бажають займати їх. І цим самим створюють незручності місту і громадянам та наносять збитки офіційним торгівцям, які працюють у рамках закону, - пише Про Все.

Тому, на її думку, сьогодні головним завданням є насамперед проведення зі „стихійниками” роз’яснювальної роботи, аби спонукати їх здійснювати торгівлю в установлених місцях.

Таку ініціативу підтримав і заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко.

У свою чергу, керівник черкаських патрульних Вадим Лісничук зазначив, що бачить два шляхи вирішення проблеми: запропонувати „стихійникам” інші місця торгівлі або ж узаконити ті території, де ведеться торгівля.

Бажання влади позбутися стихійної торгівлі обурило самих торгівців, яких, за їхніми словами, навіть не покликали на нараду, щоб почути їхню думку.

– Влада не хоче співпрацювати ні з профспілками, ні з громадою. Це питання вирішується дуже важко, – зазначив в коментарі «Про все» Голова Черкаської профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід Запорожець. – І ми готові до радикальних дій, щоб відстояти свою позицію.

Ще один член профспілки, приватний підприємець Андрій Ільєв розповів, що обіцяні владою 1000 місць для торговців – перебільшення.

– Це маячня. Немає цих місць на ринках. Колись вже ми їздили на ринок «Сєдова» і директор ринку сказав, що у них 45 вільних місць, проте з них виявились лише два місця під промислові товари. Зараз ми готові до протидії владі, – зазначив Ільєв.