На прохання керівництва Смілянського коледжу харчових технологій Національного університету харчових технологій фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» провели екскурсію для студентів коледжу.
Профорієнтаційні екскурсії є однією з найефективніших форм ознайомлення молоді з виробництвом, технікою і технологічними процесами.
Заступник директора з метрології Олександр Камша розповів студентам про зміни в законодавстві України у сфері метрології та ознайомив з потенційними можливостями ДП «Черкасистандартметрологія».
Він пояснив, що раніше у вітчизняній практиці основною процедурою роботи з вимірювальними приладами була їх повірка з визначенням похибки вимірювань, а тепер на перше місце виходить калібрування з розрахунками невизначеності. Калібрування – це більш інформативний процес, ніж повірка, але й технічно складніший.
Калібрувальна лабораторія ДП "Черкасистандартметрологія" акредитована на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 і забезпечує надання таких послуг на високому рівні.
Також студентам показали й інші підрозділи підприємства - науково-технічний відділ повірки і калібрування засобів вимірювальної техніки теплофізичних та електричних величин, відділ повірки і калібрування засобів вимірювальної техніки механічних та геометричних величин, а також сектор з ремонту і обслуговування засобів вимірювальної техніки та медичного обладнання.
Студенти задали фахівцям питання, які їх цікавили, та отримали вичерпні відповіді. Отримана інформація допоможе майбутнім спеціалістам приймати обґрунтовані рішення щодо їх професійного самовизначення.