ПОРТАЛ
2 липня 2016, 14:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В «Укргідроенерго» попросили роз’яснень щодо Канівської ГАЕС

Депутати обласної ради звернулися до ПАТ «Укргідроенерго» за роз’ясненнями щодо будівництва Канівської ГАЕС. За це проголосували 68 обранців. Обласна рада просить поінформувати її про проект, його економічну ефективність і вплив на довкілля, - інформують у Черкаській ОДА.

<b>В «Укргідроенерго» попросили роз’яснень щодо Канівської ГАЕС</b>

Це звернення стало результатом перемовин із активістами, що на початку сесії протестували проти будівництва ГАЕС. Вони нарікають на брак інформації про проект від ПАТ «Укргідроенерго». Мовляв, громадськості досі не надано жодних аргументів на його користь. Натомість активісти мають дані про ймовірні ризики будівництва ГАЕС.цц

– Ми конструктивно поспілкувалися з активістами, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я розумію їхні побоювання. Не раз наголошував, що в реалізації будь-якого проекту важлива поінформованість громадськості. Де є брак фахової та вичерпної інформації про проект, його вплив на довкілля тощо – там завжди виникають чутки або ж спекуляції. А тому я запропонував активістам алгоритм дій. Спільно ми підготували звернення від обласної ради до «Укргідроенерго». Коли отримаємо відповідь – заплануємо широке обговорення проекту за участі всіх сторін. Аби ні в кого не було питань.

Нагадаємо, ПАТ «Укргідроенерго» планує будівництво гідроакумулювальної електростанції в с. Бучак Канівського району