ПОРТАЛ
5 серпня 2016, 17:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Удвічі більше проектів у рамках громадського бюджету подали черкащани цього року

Цьогоріч за право бути втіленими в життя позмагається 108 проектів. Це удвічі більше у порівнянні з минулим роком. Їхня вартість, за попередніми підрахунками, 59 мільйонів гривень. Жителі міста шляхом голосування оберуть найбільш актуальні. На їх реалізацію в міському бюджеті передбачено 5 млн. грн.

Удвічі більше проектів у рамках громадського бюджету подали черкащани цього року

Амфітеатр, скейт-парк, майданчики для вигулу собак, "сонячні" дерева й алея народних майстрів – усе це хочуть облаштувати на вулицях міста в рамках громадського бюджету. Тепер запропоновані ініціативи містян проаналізують і оберуть серед них ті, які в листопаді винесуть на голосування, повідомляють у Черкаському міськвиконкомі.

Як розповіла директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, нині в Черкасах втілюють шість ініціатив жителів, які обрали в 2015-ому році. Це – будівництво спортивної зали імені Сергія Амброса в приміщенні колишньої тютюнової фабрики, облаштування дитячих майданчиків у дошкільних навчальних закладах № 18 та № 35, реконструкція будівлі 83-ого садочку, благоустрій подвір’я біля гімназії №9 та оновлення алеї 1-ої міської лікарні.

«Ці проекти реалізують департаменти освіти та гуманітарної політики, організаційного забезпечення, а ще – охорони здоров’я та медичних послуг. На сьогоднішній день їх профінансовано на суму майже 2 млн. 418,7 тисяч гривень, – розповіла Наталія Володимирівна. – У 2016-ому році на стадії подання проектів у рамках громадського бюджету долучилося близько півтори тисячі містян. Прикметно й те, що серед авторів поданих проектів – молоді й незаангажовані люди».

Черкаси стали одним із перших міст, де почала працювати така програма.

На всі подані проекти чекає експертиза координаційної ради, далі – структурних підрозділів міськвиконкому.

До етапу голосування, який розпочнеться з 1 листопада й триватиме до 14-ого дійдуть не всі зі 108 проектів. Департаменти матимуть 30 робочих днів для того, щоб оцінити можливість реалізації цих ініціатив. Саме за висновками структурних підрозділів міської ради й будуть визначені ті проекти, які оберуть для голосування.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський