ПОРТАЛ
11 серпня 2015, 19:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Київщині працюють найбезпечніші автобуси

Спецпроект «Досвід регіонів»

У Київській області з’явилися автобуси з передовими системами активної безпеки, що допомагають уникнути зіткнення.

На Київщині працюють найбезпечніші автобуси

Аварії з автобусами на українських дорогах відбуваються досить часто, несучи багато людських життів. Для підвищення безпеки пасажирських перевезень був запущений пілотний проект з ініціативи Київської обласної держадміністрації та ізраїльської компанії Mobileye. Він передбачає установку передових електронних систем безпеки на восьми автобусах приміського сполучення, які обслуговують маршрути «Бровари - Київ»,«Бориспіль – Київ»,«Коцюбинське - Київ»,«Підгірці - Київ», а також «Креничі - Київ», повідомляє newsoboz.org.

Машини отримали систему розпізнавання рухомих об'єктів на дорозі, яка допомагає уникнути зіткнення з автомобілем попереду, велосипедистом чи пішоходом. Також з'явився адаптивний круїз-контроль, що автоматично підтримує задану дистанцію до попереднього авто. Крім того, автобуси оснастили системою, що попереджає про з'їзд із заданої смуги руху (проти засинання за кермом). Ще одна система буде розпізнавати великі знаки обмеження швидкості.

Всі вищевказані електронні «помічники» працюватимуть на вітчизняних автобусах у тестовому режимі до 20 вересня. Після чого буде ухвалено рішення про впровадження нових систем безпеки і на інших маршрутах області.