ПОРТАЛ
26 травня 2015, 14:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В ОДА дискутували щодо будівництва пташників у Черкаському районі

Шлях до порозуміння владці шукали разом із місцевими жителями й інвестором – ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (підприємство ДП «Перемога Нова»). Нарада за участі всіх сторін у Черкаській ОДА тривала майже три години. Не минулося без палких дискусій, - ззаначаютьу прес-службі облдержадміністрації.

<b>В ОДА дискутували щодо будівництва пташників у Черкаському районі</b>

Кілька тижнів, як Черкаський район став гарячою точкою на карті області. Там не вщухають протести проти будівництва нових пташників ДП «Перемога Нова». Незадоволені жителі Мошен і Яснозір’я неодноразово перекривали трасу Черкаси – Канів.

Голова Черкаської ОДА зустрівся із протестувальниками минулого понеділка. Тоді вони висловили свої сумніви щодо законності підготовчих робіт на місці майбутнього будівництва нових пташників у районі. Також нарікали на те, що у місцевих громад ніхто не запитав дозволу.

Я пообіцяв, що за тиждень фахівці вивчать усі ці питання та публічно прозвітують, – розповідає Юрій Ткаченко. – Задля цього ми і зібралися на таку розширену нараду. Як керівник області, я зацікавлений в тому, щоб у регіоні запрацювало потужне підприємство, яке дасть нові робочі місця й наповнюватиме бюджет податками. Водночас усе це не повинно жодним чином бути на шкоду громадам. Важливо, щоб інвестор працював у рамках законів України.

Очільник області вкотре наголосив: діє винятково в межах своїх службових повноважень, на основі Конституції та чинного законодавства України. Тому принципово відмовляється від адміністративного тиску як на підприємство «Миронівський хлібопродукт», так і на жителів району.

Юрій Ткаченко підбив і підсумок тригодинної дискусії. Він за меморандум про співпрацю, як запропонував інвестор на зібранні. Однак, каже, треба почати з іншого.

– Розробляючи проект будівництва нових пташників, інвестор має публічно надавати всю інформацію жителям, – пояснює обласний керманич. – Про всі можливі ризики та всі переваги. Екологам окреме доручення: зробіть усі дослідження та донесіть їхні результати до громади. Бо люди налякані, а реальної ситуації не знають. Також прошу жителів сіл керуватися винятково фактами, а не чутками.