ПОРТАЛ
6 червня 2016, 12:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ДП «Перемога Нова» хоче збудувати птахокомплекс на Чигиринщині

На Черкащині детально вивчають питання щодо можливого будівництва комплексу з утримання племінної птиці на території Рацівської сільської ради Чигиринського району ДП «Перемога Нова».

ДП «Перемога Нова» хоче збудувати птахокомплекс на Чигиринщині

Голова громадської організації «Чигиринська районна Народна рада» Павло Романенко вбачає небезпеку в такому задумі, адже вважає, що підприємство загрожуватиме довкіллю.

Натомість голова Рацівської сільської ради Чигиринського району Лариса Постригань повідомляє, що в селах Рацеве та Вітове відбулись загальні збори громадян, де обговорили питання щодо можливості будівництва комплексів. Тоді жителі сіл більшістю голосів проголосували за потребу залучення інвесторів.

На думку керівниці села, контролювати виконання інвесторами необхідних вимог може громадськість.

За результатами наради, вирішили при розробці проектної документації передбачити заходи для зменшення впливу об’єкту на навколишнє середовище та здоров’я людей, як при будівництві, так і при експлуатації об’єкта, повідомили у Черкаській ОДА. Також постановили забезпечити проведення експертизи проекту з урахування громадської думки й відповідно ініціювати обговорення серед громадськості.

Нагадаємо, що торік проти будівництва нових пташників ДП «Перемога Нова» з протестами виступали жителі Мошен і Яснозір’я. Мотивували таку позицію побоюваннями за довкілля, зокрема, стан грунтових вод. Переконати громаду в безпечності виробництва інвестору так і не вдалося.