ПОРТАЛ
9 червня 2016, 16:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Студентам зі Сміли провели тематичну екскурсію на тему «Метрологія та сучасні засоби повірки»

На прохання керівництва Смілянського коледжу харчових технологій Національного університету харчових технологій фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» провели екскурсію для студентів коледжу.

Студентам зі Сміли провели тематичну екскурсію на тему «Метрологія та сучасні засоби повірки»

Профорієнтаційні екскурсії є однією з найефективніших форм ознайомлення молоді з виробництвом, технікою і технологічними процесами.

Заступник директора з метрології Олександр Камша розповів студентам про зміни в законодавстві України у сфері метрології та ознайомив з потенційними можливостями ДП «Черкасистандартметрологія».

Він пояснив, що раніше у вітчизняній практиці основною процедурою роботи з вимірювальними приладами була їх повірка з визначенням похибки вимірювань, а тепер на перше місце виходить калібрування з розрахунками невизначеності. Калібрування – це більш інформативний процес, ніж повірка, але й технічно складніший.

Калібрувальна лабораторія ДП "Черкасистандартметрологія" акредитована на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 і забезпечує надання таких послуг на високому рівні.

Також студентам показали й інші підрозділи підприємства - науково-технічний відділ повірки і калібрування засобів вимірювальної техніки теплофізичних та електричних величин, відділ повірки і калібрування засобів вимірювальної техніки механічних та геометричних величин, а також сектор з ремонту і обслуговування засобів вимірювальної техніки та медичного обладнання.

Студенти задали фахівцям питання, які їх цікавили, та отримали вичерпні відповіді. Отримана інформація допоможе майбутнім спеціалістам приймати обґрунтовані рішення щодо їх професійного самовизначення.