ПОРТАЛ
14 червня 2016, 12:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На замітку виробникам: сертифікація систем управління

Зміни законодавства України та бажання операторів ринку розширити ринки збуту продукції в Європі спонукають їх до сертифікації систем управління. Для багатьох закономірно постає питання: куди звертатися та кому довірити цей напрям, а також чи визнаватимуться сертифікати, видані вітчизняними держпідприємствами, акредитованими НААУ, на теренах ЄС.

На замітку виробникам: сертифікація систем управління

У ДП «Черкасистандартметрологія» пояснюють: Національне агентство з акредитації України (НААУ) є асоційованим членом Європейської кооперації з акредитації (ЕА) та підписантом Багатосторонньої угоди європейської кооперації з акредитації (ЕА МLA). Підписанти EA МLA відповідають тим самим вимогам, як і повноправні члени ЕА.

Таким чином, не встановлено будь-яких обмежень щодо визнання НААУ іншими країнами-членами ЕА.

- Однак суттєвою відмінністю є вартість надання послуг з сертифікації систем управління, які проводяться Органами з сертифікації, акредитованими в іноземних агентствах з акредитації. Вона – відчутно вища, ніж послуги Органу з сертифікації систем управління, які надає ДП «Черкасистандартметрологія», - пояснює директор підприємства Михайло Чорнопищук.

Орган з сертифікації систем управління ДП «Черкасистандартметрологія» акредитований НААУ відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO/IEC 17021:2011 «Оцінка відповідності. Вимоги до органів, що здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту». Атестат про акредитацію за № 8О087 від 28 серпня 2015 року зареєстрований у Реєстрі НААУ.

Відповідно до затвердженої сфери тут проводять сертифікацію:

- систем управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001:2009 Системи управління якістю. Вимоги, ISO 9001:2008 Quality management systems – Requirements, у в сферах: харчова промисловість та переробка тютюну, послуги у сфері охорони здоров’я та з надання соціальної допомоги;

- систем управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга, ISO 22000:2005 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain;

- систем управління якістю виробів медичних відповідно до вимог ДСТУ ISO 13485:2005 Вироби медичні. Системи управління якістю. Вимоги щодо регулювання, ISO 13485:2003 Medical devices – Quality management systems – Requirements for regulatory purposes.

Керівництво ДП «Черкасистандартметрологія» з розумінням ставиться до проблем операторів ринку, враховує нестабільну ситуацію в економічному просторі нашої країни та запрошує виробників до взаємовигідної співпраці у сфері сертифікації систем управління.

Контакти:

Відділ з підтвердження відповідності систем менеджменту якості

нач. відділу

Лесечко Надія Миколаївна

(0472)457379

[email protected]