ПОРТАЛ
19 серпня 2016, 11:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Дистанційне навчання запроваджує черкаський виш

У черкащан з’явилася можливість безкоштовно отримати вищу освіту дистанційно завдяки сучасним інтернет-технологіям. Прийом документів триває до 31 серпня. А вже з 1 вересня починається навчання.

<b>Дистанційне навчання запроваджує черкаський виш</b>

У Черкаському політехнічному технікумі відкрили Локальний центр дистанційного навчання. Тут абітурієнти, які вже мають кваліфікацію молодшого спеціаліста або бакалавра, можуть продовжити навчання у Сумському державному університеті дистанційно.

Підготовка здійснюється за популярними спеціальностями:

- Право

- Економіка підприємства

- Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

- Маркетинг

- Фінанси, банківська справа та страхування

- Менеджмент

- Журналістика

- Технології захисту навколишнього середовища

- Комп'ютерні науки та інформаційні технології

А також за надзвичайно актуальними для виробництва спеціальностями:

- Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

- Матеріалознавство

- Прикладна механіка

- Галузеве машинобудування

- Теплоенергетика

- Енергетичне машинобудування

- Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

- Електроніка

За словами директора Черкаського політехнічного технікуму Дмитра Галата, дистанційне навчання – це чудова можливість здобути вищу освіту для людей, які вже працюють, без відриву від виробництва. Вартість навчання значно нижча, ніж на денному відділенні. До того ж, є можливість безкоштовного навчання.

Співпраця Черкаського політехнічного технікуму і Сумського державного університету розпочалася кілька років тому. Першим кроком стала підготовка молодших спеціалістів за новою спеціальністю в технікумі «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопереробної промисловості»у співпраці з університетом.

«Ми перші в регіоні почали готувати спеціалістів за цією спеціальністю, більше ніхто не готує», – розповів директор.

Цього року було вирішено розширити партнерство.

«Це оптимальний варіант для навчання, якщо людина працює. До того ж, значно дешевше. Не треба нікуди їхати, маєш діалог із викладачем по інтернету, отримуєш завдання, виконуєш, отримуєш консультації. Сумський держаний університет – флагман дистанційного навчання в Україні. За цим майбутнє. Це європейський, американський рівень», – вважає Дмитро Галат.

Для випускників технікуму такий варіант зручний іще й тим, що завжди можна отримати консультацію викладача на місці.

Нині триває прийом документів, а фахівці обох вишів налагоджують механізм ефективної взаємодії. У подальшому в технікумі планують розвивати власну систему дистанційного навчання.

Довідково:

Серед українських вишів Сумський державний університет за рейтингами QS World University Rankings та QS EEСA посідає четверту позицію.

В університеті навчається близько 16 тисяч осіб за різними формами навчання (освітньо-кваліфікаційні рівні та освітні ступені молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра) за 43 спеціальностями з 21 галузі знань (за переліком спеціальностей 2015 року). Здобувають освіту близько 1250 іноземних студентів із більш ніж 50 країн світу. Є військова кафедра, потужний спортивний комплекс.

Сумський державний університет став першим з українських ВНЗ, що пройшов у 2014 році незалежний зовнішній аудит компанії QS та здобув найвищі оцінки (5 зірок) за кількісним та якісним складом викладачів, задоволеністю студентів якістю навчання, умовами та доступністю навчання, соціальною спрямованістю діяльності та E-learning.