ПОРТАЛ
5 вересня 2016, 12:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-3 правових подій тижня для бізнесу

Трійка найбільш важливих для підприємців подій і нормативно-правових актів минулого тижня, враховуючи вступ документів в силу, результати роботи держорганів

<b>Топ-3 правових подій тижня для бізнесу</b>

1. Роботодавці отримають компенсацію за працевлаштування учасників АТО

№ 1436 Закон-VIII, яким учасники АТО внесені до переліку категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, вступив в силу 30 серпня. Зміни стосуються тільки осіб, які перебувають на обліку як безробітні. Таким чином, роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце (за направленням Держслужби зайнятості) зазначених осіб терміном не менше ніж на 2 роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі ЄСВ.

2. Забудовникам дозволили подавати заяви по держреєстрації в електронній формі

Порядок держреєстрації прав на нерухомість викладено в новій редакції згідно з постановою КМУ № 553. Впроваджується інформаційна взаємодія держреєстру прав на нерухомість і реєстру документів по будівництву. Відомості про документ, який свідчить прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, держреєстратор буде отримувати онлайн з реєстру. Також визначено перелік заяв для держреєстрації прав на нерухомість, які можуть подаватися в електронній формі, - зокрема, таке право надано забудовникам.

3. Затверджено правила виробництва органічної рослинної продукції

31 серпня Кабмін затвердив Докладні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження. У документі встановлено загальні вимоги щодо сівозміни, обробітку грунту, відбору насіннєвого-посадкового матеріалу, удобрення с/г культур, засоби захисту рослин, вирощування грибів і т.п. Ухвалення Правил дозволить якісно сертифікувати органічну продукцію.

За матеріалами ЮРЛІГА


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський