ПОРТАЛ
1 лютого 2017, 14:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Німці допоможуть корсунчанам знайти гранти для будівництва очисних споруд

Партнери з німецького міста-побратима Гіфорн допомагатимуть корсунчанам у пошуку грантів ЄС для будівництва очисних споруд та впровадження сучасних технологій очистки стічних вод.

Німці допоможуть корсунчанам знайти гранти для будівництва очисних споруд

Перемовини про шляхи реалізації такого проекту відбулися днями у Корсунь-Шевченківському педагогічному коледжі. Саме цей заклад вже 27 років підтримує дружні стосунки з містом-побратимом, інформує «Про все» з посиланням на ЧСН.

Корсунь-Шевченківський – серед п’яти районних центрів області, де взагалі відсутні міські очисні споруди, а вміст нітратів у питній воді криниць значно перевищує обласний показник. Екологи давно б’ють на сполох. Далі зволікати, кажуть – більш ніж небезпечно. Аби якнайшвидше вирішити проблему у райцентрі зібралися експерти. Спільно визначалися із проектом реконструкції місцевої водонапірної станції «Сівач» та запровадженням кращих світових практик очистки води.

Основні проблеми, які нагально потрібно вирішити водоканалу – каже професор – це зниження вмісту органічних з’єднань і важких металів у воді. Як це краще зробити обговорили на зустрічі із німецькою делегацією. Посприяти у вирішенні проблем водопостачання у Корсунь-Шевченківський приїхали мер міста-побратима Гіфорн, його заступник та директор тамтешнього водоканалу. Усю необхідну проектну документацію партнери з міста-побратима планують зробити вже у цьому році.

Про подальшу співпрацю представники з Німеччини говорили під час зустрічі з місцевою владою. В рамках візиту гості відвідали і педагогічний коледж ім. Т. Шевченка.