ПОРТАЛ
31 березня 2017, 18:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські підприємці зустрілися з послом Індії

Можливості співпраці обговорили представники черкаського бізнесу та Надзвичайний і Повноважний посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті. Зустріч була організована Черкаською торгово-промисловою палатою.

<b> Черкаські підприємці зустрілися з послом Індії</b>

Будучи уперше з візитом на Черкащині, Манодж Кумар Бхарті презентував вражаючий потенціал Індії – країни з населенням у 1,25 мільярда жителів. Він окреслив привабливі перспективи для економічної співпраці з індійськими компаніями. За словами посла, Індія зараз є світовим лідером за темпами розвитку економіки і за динамікою випереджає Китай. Країна зацікавлена у розширенні співпраці з українськими виробниками як у промисловості, так і в аграрній галузі. Особливий інтерес індійська сторона виявляє до можливостей отримання освіти своєю молоддю у вищих навчальних закладах України.

«Я бачу великий потенціал для співпраці у секторі сільського господарства, особливо що стосується виробництва та експортування до Індії деяких видів аграрної продукції, що є в дефіциті, зокрема бобових культур. Співпраця в цьому напрямку вже є, і я сподіваюся, що найближчим часом обсяги експорту зростуть. Також із членами Черкаської торгово-промислової палати ми обговорили потенційне постачання промислових товарів та обладнання, оскільки для них є ніша в економіці Індії, яка швидко розвивається, відкривається багато нових виробництв», – прокоментував для порталу «Діловий регіон» Надзвичайний і Повноважний посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті результати візиту.

Як повідомив пан посол, є попередня домовленість про проведення фестивалю індійської культури в Черкасах, приуроченого до 70-річчя утворення Індії як незалежної держави та до 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами. Також індійці зацікавлені проводити зйомки фільмів на Черкащині.

Участь у зустрічі взяли близько 40 представників підприємств Черкащини. Вони презентували свій потенціал та обговорили з п. Маноджем Кумаром Бхарті можливості співпраці з індійськими бізнесменами. Кожен учасник міг особисто поспілкуватися з послом та отримати відповіді на свої запитання з перших вуст.

«Перший візит Надзвичайного та Повноважного посла Індії до Черкащини - це нагода розширити співпрацю та встановити надійні ділові контакти між черкаськими та індійськими компаніями і бізнесменами. Під час переговорів ми виявили багато перспективних напрямків для взаємодії. Нині є взаємний інтерес черкаських та індійських підприємств, і наші навіть більше зацікавлені у співпраці, оскільки Індія являє собою величезний ринок, що постійно зростає», – відзначив президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

І Палата вже зробила перші кроки для пожвавлення взаємин. Було досягнуто домовленостей про налагодження партнерства з однією з індійських регіональних ТПП за сприяння Посольства Індії в Україні. Завдяки цьому стануть можливими постійний обмін діловою інформацією та взаємні візити делегацій черкаських та індійських підприємців. Сприятиме пожвавленню співпраці і лібералізація процедури в’їзду громадян Індії до України, що набуває чинності з 16 квітня цього року.