ПОРТАЛ
20 березня 2017, 09:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина підтримала Всесвітній тиждень розумного споживання солі

Сьогодні стартує Всесвітній тиждень розумного споживання солі. Він триватиме з 20 до 26 березня.

Черкащина підтримала Всесвітній тиждень розумного споживання солі

Активісти Всесвітнього Руху Солі та Здоров'я закликають зменшити споживання солі, щоб поліпшити своє самопочуття. Таким чином вони намагаються зміцнити здоров’я населення.

Шкоду надмірного споживання солі для здоров’я неодноразово доводили вчені. Із цією проблемою пов’язане виникнення серцево-судинних захворювань. Смертність від них на Черкащині становить 66%.

«В Україні на рік від серцево-судинних хвороб помирає 450 тис. осіб. Це більше, ніж населення міста Черкаси із передмістями. В США цей показник становить приблизно 250 тис. осіб, у країнах Європи – від 200 до 400 тис. Тому справді цей показник у нас дуже високий. І «вклад» надмірного споживання солі у підвищену смертність від серцево-судинних хвороб доволі вагомий – не менше 10%. Тому скоротивши вживання солі, ми можемо зменшити смертність населення на 10%. А це 45 тис. людей щороку», – розповів порталу «Діловий регіон» завідувач відділення артеріальних гіпертензій ДУ ННЦ «Інститут кардіології ім. акад. М. Д. Стражеска НАМН України», доктор медичних наук, професор Юрій Сіренко.

За його словами, українці позбавлені вибору купувати продукти з меншим вмістом солі, оскільки виробники не вказують її кількість на етикетках своєї продукції, як це роблять у Європі. Наприклад, величезна кількість солі міститься не тільки в сухариках і чіпсах, а у всіх копченостях, сосисках, ковбасах, пельменях. Багато прихованої солі в сирі і навіть у хлібі!

Організатори Тижня розумного споживання солі звертаються до фахівців у галузі охорони здоров'я, до уряду, до компаній харчової промисловості – думайте серцем, дайте можливість покупцям вибирати продукти з меншим вмістом солі.

Відзначення Всесвітнього тижня розумного споживання солі на Черкащині підтримала компанія «Венд». Вона виробляє альтернативу звичайної солі - харчову суміш SOLENA зі зниженим умістом натрію та збагачену калієм. Використання цієї солі рекомендоване дорослим і дітям – вона має звично солоний смак, але істотно скорочує споживання натрію, збагачує їжу дефіцитним калієм, покращує здоров'я.