Найголовніше за 08.01.2017
У Черкасах зросте вартість квартплати | |
Черкаси увійшли до десятки міст із найбільшою кількістю вакансій | |
Дендропарк «Софіївка» сплачуватиме в бюджет Умані близько 2-х мільйонів гривень |
17 жовтня 2011, 19:35
Перекладач
Пальміра варить цукор і влітку, і восени
На радість колективу Пальмірського цукрозаводу, що на Золотоніщині, перед осіннім сезоном «Пальмірацукор» мала ще й півтора місяці літнього сезону, переробляючи в липні-серпні цукор-сирець із бразильської тростини. Цукру-сирцю було перероблено 38,2 тисячі тонн, задіяно третину устаткування й працюючих. А буряків за осінній сезон мають переробити 200 тисяч тонн. На заводі нині 727 працівників, середня зарплата — 2693 гривні.
Завод відчуває нестачу сировини. — Проста агітація більше сіяти буряків не спрацьовує, виробників сировини потрібно зацікавлювати економічно, — переконаний директор заводу Віктор Павліченко. З початком сезону бурякопереробки помітно подешевшав на ринку цукор із 10 до 8 гривень в Золотоноші. — А чи можна відрізнити цукор буряковий від тростинного. Кажуть, що буряковий навіть солодший? — запитую Віктора Васильовича. — Розрізнити майже неможливо, це вдасться лише професійному дегустаторові, хоча в нас на заводі дегустаторів немає. Цукор однаковий. Буряковий солодший хіба з патріотичних міркувань.
За матеріалами:
www.kray.ck.ua
Останні новини