ПОРТАЛ
2 серпня 2015, 17:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Служба автодоріг області виявила брак в ремонті дорожників

Якість проведення ремонту доріг в області інспектував минулого тижня начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Андрій Мартинюк. Про виявлені порушення звітують у відомстві.

Служба автодоріг області виявила брак в ремонті дорожників

Так, під час ремонту доріг Н-01 (Київ – Знам’янка) та Н-08 (Бориспіль — Дніпропетровськ — Запоріжжя (через Кременчук), де проводився ямковий ремонт, було виявлено ряд грубих порушень технології та порядку виконання робіт. Зокрема, не виконувались роботи з вертикального торцювання входів/виходів фризи; порушено технологію укладання асфальтобетонної суміші та ін.

Як відзначають фахівці, через такі порушення відбувається передчасне руйнування дороги, «видавлювання» щойно покладеного асфальту і ямковий ремонт не витримує гарантійного терміну (1 рік), який передбачений для такого виду робіт.

Роботи проводили філії ДП «Черкаський облавтодор» — «Смілянська ДЕД» і «Кам’янський райавтодор», «Золотоніська ДЕД».

Також неякісне виконання ямкового ремонту було допущене і іншими філіями ДП «Черкаський облавтодор». Загалом з порушеннями чинних норм було виконано 297 м² ямкового ремонту філією «Смілянська ДЕД» — 108 м²; філією «Кам’янський райавтодор» — 91 м²; філією «Золотоніська ДЕД» — 98 м².

Слід зазначити, що при виконанні неякісних робіт працівниками, на місцях були присутні керівники вищевказаних філій ДП «Черкаський облавтодор», якими було проігноровано зауваження начальника Служби та інспектора відділу якості та технічного контролю.

Служба вважає за необхідне проінформувати громадськість, що вказані роботи не будуть оплачуватися за бюджетні кошти. Також Службою було надано приписи, щодо усунення дефектів згідно чинного порядку, тобто за власний кошт ДП «Черкаський облавтодор», якими допущено порушення.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук