ПОРТАЛ
3 серпня 2015, 19:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві почали красти номерні знаки задля викупу

Не встигла «потішити» водіїв, які залишають автомобілі на ніч на парковках без охорони, новина про крадіжки коліс, як прийшла нова хвиля. Тепер уже не з почерком «лихих дев'яностих», а з чисто здирницьким характером злодюжок, - пише Auto.ria.

У Києві почали красти номерні знаки задля викупу

Суть затії гранично проста: злодій знімає номери з автомобіля, ховає їх десь неподалік, і залишає записку з номером свого телефону. Зателефонувавши, власник отримує «ділову пропозицію», викупити інформацію про місце, в якому заховані номери, за певну суму.

Як повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці відомий гонщик, журналіст, музикант і громадський активіст Олексій Мочанов, з його автомобіля зняли номерні знаки, запропонувавши повернути після викупу. За номери зажадали 400 гривень. Сам гонщик зараз перебуває в лікарні, а автомобіль віддав другу, якому і довелося «розрулювати» неприємну ситуацію. Не піддавшись на провокацію від злодіїв, друг Олексія, спробував відшукати номери самостійно, і знайшов їх неподалік у купі «хмизу», після чого подзвонив злодіям і «передав їм привіт».

Виготовлення дублікатів номерних знаків у МРЕВ обходиться приблизно в ті ж 400 гривень, мабуть саме тому таку таксу встановлюють шахраї.

Як радить Олексій Мочанов, не слід піддаватися на хитрощі злодіїв і платити їм. В першу чергу варто пошукати таблички неподалік. Якщо ж знайти не вдається, тоді виготовити дублікати офіційно. Не буде попиту на викуп вкрадених номерів - не будуть красти.