ПОРТАЛ
3 серпня 2015, 15:01

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Новий очільник медичної галузі області поділився планами роботи

Михайла Лобаса призначили на посаду директора Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА. Про це свідчить відповідне розпорядження облдержадміністрації від 29.07.2015.

Новий очільник медичної галузі області поділився планами роботи

Новопризначений керівник вже встиг взяти участь у колегії працівників медичної галузі області. Там і розповів про напрямки подальшої роботи та строки її виконання. Це зміна системи охорони здоров’я та доступність медицини на основі векторів МОЗу та Уряду.

Область має бути готова до реформ згори, часу на розкачування мало, – додав він.

Серед питань, які потребують нагального врегулювання було відзначено і проблему гемодіалізу.

Також необхідно підготувати на розгляд сесії обласної ради 28 серпня програму розвитку паліативно-хоспісної допомоги. Документ готовий на 90%.

На базі кардіологічного центру мають намір запровадити проект «Електронна лікарня». Йдеться про електронну реєстратуру й документацію пацієнтів, лабораторій тощо.

В пріоритетах також розробка проекту рішення про дольову участь міст та районів у придбанні відеолапароскопічної стійки з набором інструментів для обласної дитячої лікарні на суму 2 млн грн.

Уже через місяць у закладах має запрацювати інформаційно-аналітична система моніторингу та управління мережею закладів охорони здоров’я (ІАС), презентована на колегії в червні. Наразі пілотний проект планується реалізувати у 5-ти закладах – кардіологічному центрі, онкологічному та наркологічному диспансерах, обласній дитячій та клінічній лікарнях.

Зосередять увагу і на виїзній консультативній допомозі. Адже це – профілактика та раннє виявлення інфекційних, серцево-судинних, онкологічних захворювань. З вересня проект має запрацювати. Розрахунок необхідних ресурсів для цього вже проведений.