ПОРТАЛ
13 березня 2016, 17:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В лісах області посилюють протипожежний нагляд

У зв’язку зі сходженням снігового покриву, підвищенням температури повітря, у лісах Черкащини розпочався пожежонебезпечний період – найскладніший та найвідповідальніший сезон для лісівників.

<b>В лісах області посилюють протипожежний нагляд </b>

Про це повідомляють у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

З 1 березня в обласному управлінні, всіх лісгоспах та лісництвах, лісових пожежних станціях встановлено чергування.

Для захисту лісів від пожеж в лісгоспах функціонують 26 лісових пожежних станцій, 31 пожежний автомобіль, 1 пожежний трактор (на базі Т-150), 7 пожежних модулів (на базі автомобілів УАЗ), 263 ранцевих вогнегасників. В лісництвах сформовані пункти накопичення пожежного інвентарю на випадок гасіння лісових пожеж. Облаштовуються нові та проводиться догляд за наявними мінералізованими смугами. Встановлюється та поновлюється наглядна агітація на протипожежну тематику.

Функціонують 13 телевізійних систем спостереження.

Цьогорічна рання весна принесла тепло, а разом з ним й масове спалювання населенням сухої трави, листя, очеретів, що наносить величезну шкоду довкіллю.

Та чи не найбільше лісівників турбує те, що такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і враз може переміститися з полів, пасовищ, очеретів, господарських угідь до лісових насаджень. І тоді невинне багаття дуже швидко може перетворитися у справжнє стихійне лихо.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства спалювати суху рослинність заборонено. За несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).