ПОРТАЛ
25 травня 2016, 16:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На громадські проекти черкасцям виділять 5 мільйонів

Заступник голови координаційної ради з громадського бюджету Черкаської міськради В’ячеслав Левченко – про старт нового конкурсу проектів громадського бюджету.

На громадські проекти черкасцям виділять 5 мільйонів

- У Черкасах продовжується експеримент щодо участі громади у розподілі коштів міського бюджету. Це європейський досвід участі громади у розподілах коштів міського бюджету – адже хто, як не мешканці міста, мають краще знати, на що повинні іти бюджетні кошти? Відтак, громадські організації та мешканці міста мають можливість подати свої проекти, мета яких – зробити наше місто більш комфортним та сучасним - на конкурс громадського бюджету і самі обирати, які із них буде реалізовано, - зазначив він.

За словами В’ячеслава Левченка, цю окрему програму міського бюджету «Громадський бюджет» було прийнято міською радою торі. - Вона не має на меті замінити собою наявні інституції або дублювати функції виконавчої влади - це лише один з інструментів, які використовує сучасне суспільство для реалізації своїх потреб, - зауважує експерт.

Торік у конкурсі перемогли 6 проектів (найбільші серед яких - проект ремонту спортивної зали мені С.Амброса та реконструкція парку біля першої міської лікарні), які буде впроваджено цього року.

- Ми очікуємо серйозну конкуренцію серед проектів на цей рік, оскільки люди переконалися у реальній можливості впливу громади міста на розподіл бюджетних коштів, - говорить Левченко.

Старт прийому проектів - 1 липня, він триватиме місяць. Голосування за проекти, які буде профінансовано, триватиме із 1 по 14 листопада. Загалом, на їх реалізацію буде виділено 5 мільйонів гривень із бюджету розвитку Черкас.

За результатами електронного та паперового голосування, буде визначено переможців у двох категоріях - проекти вартістю до 300 тисяч гривень (на них передбачено 25% від суми, або 1 мільйон 250 тисяч) та проекти вартістю від 300 тисяч до 1 мільйона гривень(75% від суми, або 3 мільйони 750 тисяч гривень).

Докладніше про громадський бюджет на сайті міської ради. Також, детальнішу інформацію зацікавлені мешканці міста зможуть дізнатися під час зустрічей, які проводитимуть представники координаційної ради з громадського бюджету.

Перша зустріч відбудеться уже 10 червня о 18.00 за адресою: вул. Б.Вишневецького 36/1, 3 поверх, приміщення "Талент ХАБ".