ПОРТАЛ
3 червня 2016, 09:13

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські лісівники підготувалися до пожежонебезпечного періоду

Ще з березня в лісах Черкащини розпочався пожежонебезпечний сезон, під час якого для лісівників найважливішими пріоритетами є недопущення пожеж в зелених масивах, а у випадку їх виникнення – вчасна локалізація.

Черкаські лісівники підготувалися до пожежонебезпечного періоду

У держлісгоспах серйозно підготувалися до цього непростого періоду. Про це свідчать результати спільних перевірок лісівників та працівників ДСНС України в Черкаській області, що були проведені нещодавно.

Як повідомив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства обласного управління Микола Бихало, перевіркою було охоплено ряд державних лісогосподарських підприємств. У ході рейдів були оглянуті лісопожежні станції та пункти зосередження інвентарю, пожежні автомобілі, телевізійні вежі спостереження та інші технічні засоби, які є необхідними для ефективної організації роботи з гасіння лісових пожеж.

За словами Миколи Бихала, однією з кращих лісопожежних станцій в області є ЛПС Чигиринського лісництва Чигиринського лісгоспу.

Для попередження виникнення лісових пожеж виконано значний обсяг профілактичних заходів. Зокрема, облаштовано 875 км. мінералізованих смуг та проведено догляд за ними на 2755 км, перекрито 227 одиниць позапланових доріг. Функціонує 13 камер відеоспостереження та найближчим часом буде встановлено ще дві.

Лісовою охороною здійснюється щоденне патрулювання підпорядкованих лісових обходів, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.