ПОРТАЛ
14 липня 2016, 08:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кооператив на Монастирищині займеться переробкою молока

Сучасна лінія обробки молока дозволить багатофункціональному сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу "Віліс-Молоко" в с. Сатанівка Монастирищенського району зробити свою продукцію більш затребуваною ринком.

<b>Кооператив на Монастирищині займеться переробкою молока</b>

У відповідності до розробленого бізнес-плану кооператив планує зайнятися переробкою молока та збутом виробленої молочної продукції під власним брендом, інформує vikka.ua.

– Багато наших селян тримають корів, – розповів керівник кооперативу Леонід Вовк. – Із їхнього молока можна виробляти різноманітну продукцію – наприклад, пастеризоване молоко, сири, вершкове масло, сметану. Цю продукцію реалізовувати вигідніше, ніж якби люди продавали неперероблене молоко.

Продукція виготовлятиметься без шкідливих домішок та матиме короткий термін зберігання. Постачатимуть її дитячим садочкам, школам, лікарням та іншим закладам соціальної сфери Монастирищенського району.

Кооператив було створено торік у рамках проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІІ", за яким міжнародні структури здійснюють основну частину фінансування, якщо громадяни та місцева влада беруть участь у співфінансуванні.

– Загальна вартість проекту складає 756 тисяч 900 гривень, де кошти ЄС/ПРООН – 529 тисяч гривень, інша частина – кошти членів кооперативу та бюджетів різних рівнів, – зазначила координатор проекту від ПРООН Ганна Бабкова.

За її словами, це перша в Україні ініціатива в рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", яка передбачає не просто збір молока і знайдення ринку збуту, а й налагодження виробництва.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський