ПОРТАЛ
3 серпня 2016, 09:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах розвиватимуть підприємництво за польські гроші

В рамках українсько-польської програми у місті буде створено Центр розвитку підприємництва та соціальних ініціатив. Він покликаний допомагати підприємцям, які хочуть, але не знають, як себе реалізувати.

<b>У Черкасах розвиватимуть підприємництво за польські гроші </b>

Черкащина увійшла до семи областей, де за польські кошти буде реалізовано такий проект. Загалом на всі області буде витрачено 1 млн євро, повідомляють в облдержадміністрації. За ці кошти, зокрема, буде запрошено лекторів із-за кордону, які ділитимуться досвідом створення подібних центрів. Також планується залучити кошти Фонду регіонального розвитку. Допомагають у створенні центру активісти ГО «Промолодь».

Центр розвитку підприємництва планують розмістити на базі приміщення колишньої тютюнової фабрики по вул. Благовісній, 170. І запрацювати він може вже наступного року, пише Інфоміст.

За словами керівника «Промолоді» Івана Подоляна, головним завданням організації стане створення сприятливого середовища для запуску та вирощування малого та середнього бізнесу в Черкасах та області. Для стартового капіталу «Промолодь» збирає залучити обласний та міський бюджет, кошти громадського бюджету, грантових коштів і благодійні внески. Кошти підуть на ремонт приміщення і купівлю обладнання. Під час поточної ж роботи Центр розвитку підприємництва та соціальних ініціатив збираються фінансувати шляхом грантів, благодійний внесків і соціального підприємництва.

«Із напрямків, які ми вважаємо потенційними, зокрема, є облаштування хостелу. Якщо ми розраховуємо на обласний бюджет, нам треба десь розміщувати людей. Локація, яку ми вибрали, підходить для цього. Так само на якихось пільгових умовах він може обслуговувати людей, які навчаються за програмами. Він може слугувати хостелом – як класичний бізнес», – говорить Іван Подолян.

Також планують облаштувати дизайн-студію – для того, щоб можна було підготувати презентаційні матеріали для показу потенційним інвесторам, веб-студію – щоб розробляти сайти-візитки, робити продажі на весь світ, поліграфія і майстерні – ще два напрямки, що можуть виходити на самофінансування. У Центрі буде можливість орендувати робоче місце. Для молодих підприємців це вигідніше, ніж наймати окремий офіс.

На переконання координатора проектів «Промолоді» Дарини Подолян, нова громадська ініціатива має ще одну мету – спілкування і обмін досвідом старших бізнесменів і молодих підприємців. На її переконання, на сьогодні такого місця, де б двоє категорій підприємців могли б знайти спільну мову, немає.