ПОРТАЛ
15 серпня 2016, 16:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Податковий аграрний діалог відбувся на Уманщині

Ефективний діалог влади з сільгосппідприємцями сприятиме удосконаленню роботи аграрного сектору. На цьому наголосили під час проведення в Умані круглого столу «Податкова назустріч аграріям». У ній взяли участь народні депутати, представники ДФС України, обласної влади та аграрних асоціацій повідомили у Черкаській ОДА.

Податковий аграрний діалог відбувся на Уманщині

За словами першого заступника голови ДФС України Сергія Білана, агросектор України – найважливіший в економіці країни. Черкащина ж – серед передових в аграрній галузі.

– Ми сьогодні тут, оскільки з 2 млн га землі на Черкащині 1 млн га – сільгоспугіддя, – каже Сергій Білан. – Відтак спілкуємося відверто з практиками, тими, хто платить податки та надає робочі місця, адже вони з власного досвіду розуміють всі негаразди роботи податкової. Зауважу, діалог між владою і підприємцями має бути прямий відвертий і не конфліктний. Напрацьовані ж підприємцями і наявні в обласній адміністрації та ДФС ініціативи об’єднаємо, щоб запропонувати Міністерству фінансів для покращення роботи аграрного сектору.

Народний депутат України Максим Поляков зазначив, що Черкащина – базовий для агропромислового комплексу регіон. «Наразі змінюється підхід до співпраці з ДФС, – каже депутат, – він є більш партнерський і зрозумілий. Тому необхідним є обговорення нерівності оподаткування між аграріями та одноосібниками, які наразі не сплачують податки і від цього сільські і районні бюджети втрачають до 15% надходжень».

За результатами проведеної зустрічі, вирішили створити робочу групу щодо особливостей оподаткування на базі Уманського, Маньківського і Жашківського районів. Її представники опрацьовуватимуть пропозиції, що надходитимуть від аграріїв, та працюватимуть над адаптацією законодавчих актів до рівня, що задовольняв би потреби держави і не стримував би зміцнення господарників.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський