ПОРТАЛ
31 серпня 2016, 14:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Середня зарплата на Черкащині нині складає 3,2 мінімальних

Середня заробітна плата у липні на Черкащині становила 4604 грн, що у 3,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на одну працездатну особу (1450 грн).

<b> Середня зарплата на Черкащині нині складає 3,2 мінімальних </b>

Як інформують у Головному управлінні статистики в черкаській області, порівняно з червнем вона зросла на 4,4%, в у порівнянні з липнем 2015 р. на 31,5%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності. Найбільшою була заробітна плата працівників установ та підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, добувної промисловості і розроблення кар`єрів, фінансової та страхової діяльності, виробництва харчових продуктів і напоїв, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці у зазначених видах діяльності становило 1,3–2,9 раза.

Водночас заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, наданні інших видів послуг, операціях з нерухомим майном, виробництві електричного устатковання, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, тимчасовому розміщування й організації харчування не перевищувала 61% від середнього рівня по економіці.

У статистичному зведенні враховувалися дані штатних працівників підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський