ПОРТАЛ
1 вересня 2016, 08:43

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Умані фахівці дискутували на тему горіхівництва

Міжнародна науково-практична конференція “Перспективи та шляхи розвитку промислового горіхівництва в Україні” днями відбулася на базі Уманського Національного університету садівництва. Ініціювала захід Всеукраїнська Асоціація “Укрсадпром”.

<b>В Умані фахівці дискутували на тему горіхівництва</b>

Конференцію відвідали більше сотні учасників, і це були не лише науковці та фермери з усієї України та близького зарубіжжя, а й ті, хто має на меті в майбутньому займатись вирощуванням горіхових культур.

Під час заходу відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією «Укрсадпром» (Україна) та Асоціацією «Союз виробників горіхоплідних культур» (Республіка Молдова).

Також учасники конференції мали змогу перейняти іноземний досвід виробників горіхоплідних культур з Туреччини.

Перший дискусійний блок конференції було присвячено питанням закладання та вирощування горіхового саду. Інший містив питання, пов’язані з технологією збирання та переробки горіхів:

Протягом другого дня роботи конференції учасники відвідали маточні насадження фундука Національного дендрологічного парку “Софіївка” та плодоносні насадження горіха волоського приватного підприємства “Графські сади” у селах Бужанка та Кам’яний Брід Лисянського району.