ПОРТАЛ
2 вересня 2016, 08:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Голландський день молока проведуть на Черкащині

Голландський день молока четвертий рік поспіль є платформою для обміну досвідом, інноваційними технологіями і новинками в молочній галузі.

Голландський день молока проведуть на Черкащині

Цього року він пройде 6 вересня в ТОВ «Кишенці», що на Черкащині, повідомляє Agravery з посиланням на прес-службу компанії Dykun.

Організаторами заходу виступили Асоціація виробників молока, Всеукраїнська Аграрна Рада, Голландсько-Український Молочний Центр та компанія Dykun. Подія відбудеться за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Власником ТОВ «Кищенці» є голландець Кейс Хусінга, який вже більше 10 років працює на території України. За ці роки голландський фермер в українських умовах збільшив середній надій на господарстві із 4 до 26 літрів вдень на одну дійну корову. Проте на цьому розвиток господарства не зупиняється. Зараз він будує ще одну молочнотоварну ферму.

Перейняти досвід фермера, почути про голландські методи управління молочною фермою, дізнатися як справлятися із труднощами українського ринку учасники заходу зможуть під час екскурсії по виробництву ТОВ «Кищенці».

Під час заходу іноземні експерти ділитимуться своїм досвідом та проведуть ряд майстер-класів по утриманню корів. Серед них: «Сигнали корів» (проведе Рене Кремерс, компанія «Діфко Інтернешнал»), «Аналіз кормів» (Аллард Егінк, компанія «Ньюсайенс»), «Змішування кормів і раціони» (Аллард Егінк, компанія «Ньюсайенс»), «Оцінка екстер’єру тварин» (проведе Хуб Пейк, незалежній експерт). Про генетику і правильне управління довголіттям розповість представник голландської молочної ферми Йос Кнуф.

Також під час дня Голландського молока лікар ветеринарної медицини АВМ Ігор Присяжнюк розповість про небезпечний вірус — нодулярний дерматит ВРХ (заразний вузликовий дерматит) та методи боротьби із ним.

У цей день говоритимуть також про перспективи розвитку молочної галузі та роль консолідації виробників.

«Дуже корисною є екскурсія на господарство. Завжди цікаво подивитись та послухати про успіхи інших, дізнатись щось корисне для себе», — ділиться спогадами про минулий «День голландського молока» зоотехнік ПАТ «Обухівське» Сергій Мисик.