ПОРТАЛ
19 вересня 2016, 20:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найбільше сільгоспкооперативів створили у Лисянському та Монастирищенському районах

Нині в області функціонує 28 обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Крім того, на теренах Черкащини успішно упроваджується проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У рамках його реалізації було створено 6 кооперативів та затверджено бізнес-плани розвитку.

Найбільше сільгоспкооперативів створили у Лисянському та Монастирищенському районах

Із 28 функціонуючих кооперативів діють 10 з обробітку землі та збирання врожаю, 13 молочарських, 1 м’ясний та 4 інших. Вони об’єднують майже 1,7 тис. членів та забезпечують понад 180 жителів села робочими місцями, повідомляють у Черкаській ОДА.

Найбільше, тобто вісім сільськогосподарських кооперативів, створено у Лисянському та Монастирищенському районах. І лише по одному у Городищенському, Кам’янському, Маньківському, Чигиринському та Чорнобаївському районах.

– Сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи сприяють збуту продукції та надають жителям сільських територій широкий спектр послуг, – зауважив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка. – Наприклад, торік кооперативи надали послуг на 23,4 млн гривень. Втім, за обсягами та якістю наявні кооперативи не повною мірою задовольняють зростаючі потреби виробників сільськогосподарської продукції та її споживачів.

За його словами, через низку факторів призупинили діяльність чимало кооперативів. Так, за І квартал 2016 року знято з реєстрації 3 кооперативи (в Чигиринському – 2, Жашківському – 1). Вирішення цих проблем, як вважає посадовець, можливе за умови підтримки розвитку мережі кооперативів на обласному, районному рівнях, а також шляхом вдосконалення законодавчої бази, що регулює діяльність кооперативів.