ПОРТАЛ
30 вересня 2016, 08:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найбільша проблема для бізнесу – невиконання законів владою (опитування)

Невиконання законів органами державної влади та місцевого самоврядування визнали найбільшим провалом в організації системи ведення бізнесу майже 28% читачів «Ділового регіону», які взяли участь в опитуванні порталу.

<b>Найбільша проблема для бізнесу – невиконання законів владою (опитування) </b>

Ще чверть опитаних найбільшою проблемою назвали процедуру закриття підприємницької діяльності. Понад 12% нарікають на систему адміністрування податків. Неврегульовані відносини підприємців з природніми монополістами (постачальниками електроенергії, газу тощо) вважають найбільшим провалом майже 9% опитаних.

Ще 6,8% невдоволені порядком видачі дозвільних документів. Система регулювання виробництва державою (державні стандарти, технічне регулювання, технічні умови) та механізм залучення обігових коштів набрали по 5,7% негативних відгуків респондентів. Порядок реєстрації прав власності на нерухомість, земельні ділянки негативно оцінюють трохи більше 4% читачів порталу. Найменше нарікань викликає ускладнена система відносин з працівниками – лише 3,6%.

Опитування тривало на порталі з 19 серпня до 21 вересня. Участь у ньому взяли 192 респонденти. Опитування не є репрезентативним, але його результати можуть бути використані для виявлення тенденцій.

На порталі «Діловий регіон» уже стартувало нове опитування. Уряд України з 1 жовтня на три місяці скасовує державне регулювання цін на продукти харчування. Як ви ставитесь до цього пілотного проекту?