ПОРТАЛ
4 жовтня 2016, 18:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Очільник області невдоволений темпами дорожньо-ремонтних робіт

Незадовільними темпи дорожніх ремонтів назвав голова Черкаської ОДА. Мовляв, кошти є, а потрібного обсягу робіт нема. Про це Юрій Ткаченко сказав на координаційній нараді в ОДА.

Очільник області невдоволений темпами дорожньо-ремонтних робіт

Спершу про перебіг ремонтної кампанії на дорогах Черкащини відзвітував в.о. начальника Служби автомобільних доріг області Владислав Демиденко. На цій посаді він менше місяця. За його словами, натепер в області на дорогах загального користування ліквідовано 310 тис. кв. м ямковості. Головний дорожник області запевняє: це майже втричі більше, ніж торік. Натомість у районах скаржаться: райавтодори надто повільно виконують ремонти. Це попри наявний фінансовий ресурс.

– Ми добре розуміємо, що дорожні ремонти – це одне із пріоритетних завдань, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – А тому шукаємо всі можливості залучення додаткових коштів, зокрема з місцевих бюджетів. Але що виходить: кошти в районах закладені, але райавтодори не встигають виконувати потрібний обсяг робіт на дорогах державного та місцевого значення. Є врешті-решт підрядники, якщо бракує власного ресурсу. Було б тільки бажання, а я не бачу його у Служби автомобільних доріг. Це свідчить про саботаж! Про ситуацію, що склалася, ми негайно повідомимо Укравтодор. Дорожники ще мають фактично місяць, аби надолужувати згаяне. Тож Службі треба спрямувати на наші автошляхи всі сили.

Нагадаємо, в серпні обласна рада ухвалила програму фінансування ремонту доріг державного значення. По суті вона є правовим механізмом залучення на це коштів місцевих бюджетів, повідомили у Черкаській ОДА.